Haanperänkarit

Veneilyseuramme omistaa Haanperänkarit- nimisen saariryhmän Uudenkaupungin edustalla, noin 5 mailia kaupungista, ulkomeren laidalla. Haanperänkarit, eli "Haapis" tarjoaa kävijälleen parastaan: Mahdollisuuden ikimuistoiseen kesäpäivän viettoon uimisen, saunomisen, grillauksen, kalastuksen tai vain luonnosta nauttimisen merkeissä. Saaritukikohtamme on merkitty satamakirjoihin ja merikarttoihin retkisataman statuksella.

Haanperänkarin saariryhmään kuuluu kolme saarta, jotka ovat kävelysilloin yhdistetty toisiinsa. Keskimmäisessä saaressa sijaitsee päärakennus, ulkorakennus, saunarakennus ja grillikatos. Päärakennus Karipirtin iso sali mahdollistaa tunnelmallisen illanviettopaikan suuremmallekin seurueelle, pirtistä löytyy keittiö tarvittavine ruoanlaittovälineineen, sekä oleskeluhuone. Ulkorakennuksessa on varastoja sekä kompostoivat kuivakäymälät naisille ja miehille. Saunarakennuksessa on takkatupa, kaksi pukuhuonetta , sauna, sekä ”talkkarin kämppä”, jossa on huone ja pieni keittiö. Grillikatoksesta löytyy iso avogrilli, sähköliesi ja muurinpohjapannu. Grillikatoksen läheisyydessä on vapaassa käytössä myös isohko kalansavustuspönttö. Alueeseen kuuluu oma kalastusalue saariryhmän ympärillä.

Saareen tulee kaupungin vesijohto. Pesuvedet saunasta ja tiskauspaikalta sekä keittiöstä johdetaan harmaavesisuodattimien kautta maaperän imeytyskenttään.

Pääsaaressa on pohjoisrantaa myötäilevä venelaituri (ankkurikiinnitys), sekä ponttoonilaituri, jossa veden syväys riittää köliveneille (poijukiinnitys) . Saaren etelärannalla niin ikään rantaa myötäilevä pitkä laituri (poijukiinnitys) uimatikkaineen. Laitureilla on sekä sähkö-, että vesipisteet. Muissa saarissa ei ole rakennuksia . Pienimuotoinen kolmikorinen frisbee -rata on tehty korkeimpaan kalliosaareen (Taulukariin).

Alkukesän kohokohta saarella on Kesäkauden avajaiset, jolloin on nostamme lipun kesäksi salkoon, nautimme mukavasta seurasta ja kauniista kesäpäivästä. Veneettömyys ei ole este osallistua saaressa järjestettäviin kesän tapahtumiin. Kuljetus järjestyy kaikille halukkaille.